Аплицирајте за сезонска работа во Нов Зеланд

280213. News. Photo:Emma Allen/Marlborough Express. Apple picking season is in full swing. Cyrille Dumont from northern France picks royal gala apples on Kevin Murphy's orchard.

Нов Зеланд е голем произведувач на овошје, а наскоро ќе започне сезоната за берба на јаболка, киви и грозје. Секоја година произведувачите имаат потреба од работна сила, а оваа година се проценува дека ќе има недостиг од најмалку 2000 работници.

Недостигот на работници е толку голем, што лозарите предупредија дека ќе престанат да инвестираат во овоштарници, ако бројот на сезонски работници не се зголеми. Рекс Грим кој се занимава со лозарство, вели дека секоја година овоштарите во Нов Зеланд се борат со недостигот на работна сила.
„На пазарот има огромна заинтересираност за нашите производи, дури и повеќе од она што можеме во моментов да го произведеме. Размислувавме за нови плантажи, но зошто би садел, ако нема кој тоа да го набере?“, вели Рекс.

Во 2007 година, Владата на Нов Зеланд отвори нова Програма за сезонски работници кои не живеат во земјата. За да добијат работна виза, кандидатите треба да исполнуваат неколку услови меѓу кои да живеат во странство, да имаат над 18 години, да бидат во добра здравствена состојба, да имаат вистинска намера да работат во Нов Зеланд, да им биде одобрено здравствено осигурување, како и да имаат понуда за работа од работодавач во Нов Зеланд.

Минатата година преку оваа програма виза добиле околу 9000 работници, но проценките се дека Нов Зеланд има потреба од многу повеќе.

За да најдете огласи и да аплицирате за сезонска работа, можете да ги посетите следните веб сајтови одобрени од Владата на Нов Зеланд:
SeasonalJobs
SeasonalWork
WorkingInNewZealand
NewKiwis
WorkHere

49 Trackbacks / Pingbacks

 1. prostate massage
 2. thrusting rabbit vibrator
 3. royal cbd
 4. viagra
 5. Topmediamarkt.com
 6. x-rated
 7. generic cialis
 8. law
 9. rechargeable rabbit
 10. nasonex
 11. how to satisfy your man
 12. asmr sex
 13. food places near me
 14. food places near me
 15. Microsoft Windows 10 Pro
 16. Microsoft Office 2013 Pro Plus
 17. libertyvf
 18. best dildos
 19. anal dildos
 20. adam and eve dildos
 21. 먹튀검증
 22. 먹튀검증 사이트
 23. 메이저사이트 추천
 24. 안전놀이터
 25. 릴게임
 26. 메이저사이트
 27. dominos coupon codes
 28. pizzacouponcodes.net
 29. SEX
 30. free robux
 31. escort directory
 32. using a vibrator
 33. skelaxin
 34. viagra men
 35. laws
 36. kinky
 37. porn
 38. x-rated
 39. chicks
 40. Real Estate Cleaning
 41. apk for android download full
 42. free download for windows 8
 43. 안전한 우리카지노계열
 44. cbd oil
 45. cbd capsules for sale
 46. pleasure bullet
 47. penis rings
 48. how to do anal sex
 49. gili islands honeymoon

Comments are closed.