Визер со нова авионска линија Скопје – Будимпешта

Денеска на скопскиот аеродром „Александар Велики“, во присуство на министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски, генералниот директор на ТАВ Македонија Алп Ер Тунга Ерсој и унгарскиот амбасадор Дукс Ласло Иштван, ќе биде промовирана новата авионска линија Скопје-Будимпешта.

Интересот и планот за спојување на овие два главни градови со директен лет, започна уште во 2013 година. Единствената компанија која дотогаш леташе на линијата Скопје-Будимпешта, беше унгарскиот национален авиопревозник „Malév Hungarian Airlines“, сè додека оваа компанија не прогласи банкрот во 2012 година. Авиокомпанијата беше еден од најголемите превозници на Скопскиот аеродром, со оглед на значителната бројка на патници кои ја користеа Будимпешта за да продолжат до повеќе дестинации во западна Европа и САД.

Новата рута Скопје-Будимпешта ќе се реализира два пати во неделата, во среда и недела, а почетната цена на билетите изнесува 899 денари.

33 Trackbacks / Pingbacks

 1. royal cbd
 2. pornhub
 3. naked
 4. Top Media Markt
 5. personals
 6. bunny rabbit vibrator
 7. belladona stroker
 8. generic cialis
 9. dildos
 10. sex toys for beginners
 11. 먹튀검증사이트
 12. 검증사이트
 13. 릴게임
 14. pizza hut promo code
 15. pizza coupons
 16. SPAM
 17. how to get free robux on roblox
 18. escort directory
 19. bitcoin get free
 20. vibrating dong
 21. viagra online
 22. sex
 23. porno
 24. Full Vacate Cleaning
 25. apps download for pc
 26. 먹튀사이트
 27. 먹튀폴리스
 28. 바카라사이트
 29. cbd oil near me
 30. best cbd capsules
 31. male sex toys
 32. hot anal toys
 33. fast boat gili to bali

Comments are closed.