Канада ќе ги олесни условите за добивање државјанство

Канада е сè поблиску до воведувањето нови законски мерки, преку кои на странците ќе им биде овозможено да аплицираат за канадско државјанство порано и полесно. Промените на Законот за државјанство, се сметаат за една од главните цели во агендата на новата либерална влада.

Пратеникот Борис Вресневскај, овој месец изјави дека се надева оти законот, познат како C-6, ќе биде изгласан пред Денот на Канада, која секоја година се прославува на 1 јули. Ова ќе биде од големо симболично значење, со оглед на тоа дека Канаѓаните се мошне горди на нивното државјанство, како и правата и слободите кои ги имаат. Со ваквиот потег, Канада сака да ги поттикне доселениците да станат натурализирани државјани и да се приклучат кон големото канадско семејство. Со добивање државјанство, граѓаните ќе можат да добијат канадски пасош, да гласаат на изборите, да се кандидираат за јавна функција, како и да ја напуштат земјата и повторно да се вратат, без да бидат обврзани со дозволите за престој. Канада, исто така признава двојно државјанство, дозволувајќи им на странците да се здобијат со канадско државјанство, без да се изгубат матичното кое веќе го имаат.

Меѓу предложените измени е намалување на законскиот рок кој постојаните жители треба да го исполнуваат за да се квалификуваат за државјанство. Имено, наместо од 4-6 години, странците ќе треба да живеат во Канада од 3-5 години пред да аплицираат за државјанство. Оние странци кои престојувале во земјата привремено, ќе можат да го искористат овој престој во исполнување на рокот. Исто така, ќе се укинат јазичните тестови за одредени кандидати. Покрај тоа, новиот закон ќе ја укине спорната одредба со која од канадско државјанство ќе бидат лишени лицата кои покрај тоа имаат и друго државјанство, а се осудени за тероризам, предавство или шпионажа.

Споменатите измени се очекува да бидат изгласани во блиска иднина. Единствениот потенцијален проблем е тоа како законот ќе помине во Сенатот, со оглед на тоа дека во ова тело доминира Конзервативната партија.

49 Trackbacks / Pingbacks

 1. eve first thruster
 2. male p spot massager
 3. royal cbd
 4. anime
 5. Kleinanzeigen kostenlos
 6. porno
 7. laws
 8. viagra men
 9. casual encounters
 10. viagra for men
 11. waterproof vibrator
 12. fake vagina
 13. butterfly vibe
 14. menu
 15. restaurant menus
 16. Free Microsoft Softwares
 17. libertyvf
 18. streaming gratuit
 19. anime
 20. anal plugs
 21. dildo experience
 22. dildo for beginners
 23. 먹튀검증
 24. 먹튀검증사이트
 25. 안전놀이터
 26. 메이저토토
 27. 먹튀업체
 28. restaurant menu
 29. https://www.pizzacouponcodes.net/
 30. SEX
 31. grayphiny robux
 32. bitcoin euro conversion
 33. remote dildo
 34. personals
 35. kinky
 36. viagra
 37. viagra pills
 38. law
 39. biaxin
 40. Lease End Cleaner
 41. free apk full download for pc windows
 42. apk for android download full
 43. 온라인으로 즐기는 카지노게임
 44. cbd oil
 45. 릴게임 다운로드
 46. here
 47. vibrators and pregnancy
 48. travel dari bali ke lombok
 49. how to use anal vibrator

Comments are closed.