Колку чини прехранувањето во различни држави

Врз основа на просечната плата во една земја и цените на храната во локалните продавници, MoveHub неодамна изработи мапа која има за цел да покаже колку чини прехранувањето во различни земји. Со истражувањето беа опфатени вкупно 123 земји, а фрапантните резултати покажаа драстични разлики во цената на храната. Имено, жителите на Уганта имаат најскапа храна – дури  278% од просечната плата. Веднаш зад неа следеа Етиопија (257%), Кенија (215%) и Зимбабве (188%).

прехранување-најскапо

Од другата страна на табелата се најде Катар, каде цените на храната се во висина од само 2.62%. На второто место се најде Макао (3.66), а веднаш потоа следуваше Кувајт (4.38).

најевтино-прехранување

На оваа листа Македонија се најде на 62-то место – прехранувањето чини 20,78% од просечната плата.

колку-чини-храната

 

33 Trackbacks / Pingbacks

 1. how often should I masturbate
 2. prostate sex toy
 3. sex tube
 4. royal cbd
 5. regulation
 6. Kleinanzeigen kostenlos
 7. viagra men
 8. butterfly vibe
 9. male masturbator
 10. liteblue
 11. chinese food near me
 12. Microsoft Windows 8.1 Pro
 13. film complet
 14. dildo review
 15. butt plugs
 16. 먹튀검증사이트
 17. 검증사이트
 18. 릴게임
 19. 먹튀사이트
 20. restaurant menu
 21. escort directory
 22. most realistic dong
 23. personals
 24. viagra pills
 25. End of Rental Cleaning
 26. app download for windows
 27. 검증사이트
 28. 메이저사이트 추천
 29. 우리카지노
 30. best cbd capsules
 31. cbd oil
 32. penis enlargement pump
 33. gili meno or gili air

Comments are closed.