Можност за неформално учење и патување за млади лица

За сите млади лица кои имаат желба да патуваат, да научат нешто ново, да запознаат многу нови луѓе од различни делови на Европа, а притоа да се забавуваат, проектите кои ги организира невладината организација Association Evolution се одлична прилика за вакво нешто. Оваа организација чие седиште се наоѓа во Романија, постои од 2010 година и е под покровителство на Erasmus+ програмата.

Erasmus+: Youth in Action е програма која финансира проекти почнувајќи од 2014 година, па сè до 2020 година. Оваа програма е дел од планот на Европската комисија за поголемо вреднување на неформалното учење и преточување на ваквото знаење во пракса.

Association Evolution е една од невладините организации која е финансирана од Erasmus+, а спроведува проекти и семинари за млади лица од цела Европа, со цел да ги спои различностите и да ги сруши бариерите и стереотипите. Преку неформално учење, интеракција и забава, избраните учесници имаат можност да спознаат други култури, јазици, да дебатираат на различни теми кои сите нас нè засегаат и да разменат идеи и идејни решенија за заедничките проблеми. Притоа, сите трошоци за патување, сместување и храна, ги покрива самата организација.

Последниот проект кој оваа организација го спроведе, се одржа во Романија во мај 2017 година, каде на едно место беа сплотени по шест учесници од државата домаќин, Босна и Херцеговина, Македонија, Турција, Шпанија и Германија. После девет дена поминати во одлично дружење, разменување мислења и искуства, тимска работа, како и претставување на својата земја преку организирање национални вечери со традиционална храна и музика, сите учесници се стекнаа со т.н. Youthpass сертификат. Овој сертификат подоцна е важен ден од сечие CV како доказ за учество во проект финансиран од ЕУ.

За да се информирате за сите понатамошни проекти кои ќе ги спроведува Association Evolution, посетете го нивниот блог и фејсбук страна.

30 Trackbacks / Pingbacks

 1. masturbating everyday
 2. royal cbd
 3. Sex
 4. Kleinanzeigen kostenlos
 5. sex
 6. how to satisfy your man
 7. rampant bunny
 8. locationsnearmenow.net
 9. film complet
 10. sex toys for beginners
 11. 먹튀검증사이트
 12. 안전놀이터
 13. 먹튀사이트
 14. 릴게임
 15. papa johns coupon codes
 16. SEX
 17. bitcoin blase
 18. xxx
 19. viagra men
 20. xxx
 21. Bond Back Cleaning Specialists
 22. apk download for pc windows
 23. 메이저사이트 추천
 24. 먹튀검증
 25. 바카라사이트
 26. cbd
 27. cbd oil for sale
 28. bali to lembongan
 29. anal sex
 30. using anal vibrator

Comments are closed.