Намалената миграција во Австралија е закана за нејзината економија

Последните истражувањата покажуваат дека намалувањето на бројот на населението, како и намалената миграција, можат да имаат сериозни последици по економијата на Австралија.

Многу странци кои сакаат да заминат во оваа земја не можат да го сторат тоа, а оние кои веќе се таму, најчесто се враќаат дома бидејќи останале без работа.

Минатата година, во Австралија се доселиле 173.000 странци, што е за 45% помалку од 2008 година која бележеше рекорд кога е во прашање миграцијата. Аналитичарите предупредуваат дека бавното темпо на миграцијата, негативно ќе се одрази врз многу индустрии на кои им е потребна работна сила.

Сепак, статистички гледано, населението во Австралија сè уште расте со побрзо темпо од САД и многу европски земји. Но, тоа не е доволно за да ги задржи високите стандарди на Австралијците.

33 Trackbacks / Pingbacks

 1. masturbation for girls
 2. best p spot vibe
 3. Porn
 4. royal cbd
 5. Kleinanzeigen kostenlos
 6. casual encounters
 7. vibrator
 8. pocket masturbator
 9. masturbator
 10. Cheap software
 11. streaming film
 12. dildos
 13. dildo for beginners
 14. 먹튀검증업체
 15. 먹튀검증
 16. 검증사이트
 17. 릴게임 바다이야기
 18. 먹튀업체
 19. pizza hut coupons
 20. dominos promo code
 21. free robux generator
 22. SPAM
 23. escort directory
 24. bitcoin best pool
 25. Google
 26. skelaxin
 27. 메이저사이트
 28. buy cbd capsules
 29. where to buy cbd near me
 30. best male masturbator
 31. rechargeable mini bullet
 32. bluewater express
 33. what to use as an anal dildo

Comments are closed.