Новата банкнота од 50 евра од денес пуштена во оптек

Централните банки во еврозоната од денес ја пуштија во оптек новата банкнота од 50 евра. Од Европската централна банка (ЕЦБ) соопштија дека оваа банкнота како една од најфалсификуваните банкноти воопшто, ќе добие поголема заштита и ќе биде потешка за фалсификување.

Ова е четврта евро-банкнота од т.н. „Серија Европа“, по банкнотите од 5, 10 и 20 евра. Следните нови банкноти ќе бидат оние од 100 и 200 евра, а се очекува да бидат пуштени на почетокот од 2019 година.

31 Trackbacks / Pingbacks

 1. thrusting vibrator
 2. royal cbd
 3. sex
 4. nude
 5. how to satisfy a man
 6. male stroker
 7. Job2
 8. Kaspersky at the best price
 9. streamay
 10. viagra pills
 11. dildo
 12. sex toys for beginners
 13. 먹튀검증업체
 14. 먹튀사이트
 15. 안전놀이터
 16. 먹튀업체
 17. 야마토
 18. pizza hut coupon codes
 19. SPAM
 20. free robux Method
 21. escort directory
 22. realistic dildo
 23. bitcoin euro exchange
 24. porno
 25. Vacate Cleaners
 26. apk free download for pc windows
 27. 메이저사이트 추천
 28. best cbd capsules
 29. where to buy cbd near me
 30. vibrators and pregnancy
 31. gilifast

Comments are closed.