Норвешка ќе дозволи двојно државјанство?

Норвешка е единствената нордиска земја и една од малкуте европски земји кои сè уште не дозволуваат двојно државјанство, но се чини дека тоа би можело да се промени во блиска иднина.

Парламентарната комисија на 3-ти март официјално побара од Владата на Норвешка да ја разгледа опцијата за воведување двојно државјанство – предлог кој наиде на остри критики и беше оценет како „анахрон“.

Свајнунг Ротеватн од Либералната партија, изјави дека Норвешка треба да ја следи неодамнешната одлука на Данска за воведување двојно државјанство, додавајќи дека ваквата забрана е пречка за интеграција во една мултикултурна земја.
„Тоа е особено важно за подобра интеграција на странците во нашето општество. Со добивање државјанство, тие ќе можат да служат во војската, да гласаат на сите избори, па дури и да играат за норвешката фудбалска репрезентација”, изјави тој во јули минатата година.

Според сегашниот закон, странците кои живеат во Норвешка мораат да се откажат од своето првично државјанство, доколку сакаат да добијат норвешко. Истото треба да го сторат и Норвежаните кои живеат во странство, а сакаат да добијат државјанство од државата во која живеат.

110 Trackbacks / Pingbacks

 1. how to massage prostate
 2. vibrators for women
 3. Sex
 4. Topmediamarkt
 5. nasonex
 6. Job2
 7. Get Windows for free
 8. film complet
 9. best anal toys
 10. beginners dildo
 11. 먹튀사이트
 12. 먹튀검증업체
 13. 메이저놀이터
 14. 메이저사이트
 15. 오션파라다이스
 16. pizza hut promo code
 17. free robux 2019
 18. bitcoin exchange rate in usd
 19. sex
 20. viagra men
 21. nasonex
 22. 토토메이저
 23. 우리카지노
 24. where to buy cbd near me
 25. cbd
 26. using sex toys while pregnant
 27. penis pump
 28. anal vibrator
 29. bali ferries
 30. bunny ear vibrator
 31. Cleaning Price Lists
 32. Online Dog Shop
 33. legal
 34. buy biiig stiiizy
 35. best wings in Oviedo
 36. Secure Messenger
 37. SeventyOne
 38. buy ac solar pumping system
 39. MVSD-410
 40. SSNI-627
 41. rechargeable wand vibrator
 42. vibrating butt plugs
 43. biaxin
 44. teach a kid how to read
 45. porn download
 46. pc software full download
 47. app download for pc
 48. free full download for windows
 49. free download for windows 7
 50. games for pc download
 51. app pc download for windows
 52. free download for windows pc
 53. download pc games for windows
 54. outdoor wall lights
 55. Chisinau Portugalia autocar
 56. vacuum pump for men
 57. vibrating penis sleeve
 58. Vidalista 20mg
 59. Escort amsterdam
 60. business broker listing
 61. the kpi institute
 62. best callus remover
 63. asian wedding photography birmingham
 64. magic wand massager review
 65. dual vibrator
 66. best clit toys
 67. buy steroids online
 68. best anal sex toy
 69. ăn trưa quận 3
 70. Famous hunters
 71. GENM 023
 72. hammer pulverizer
 73. best realistic dong
 74. viagra
 75. locationsnearmenow.net
 76. how much per 1000 views on youtube
 77. restaurant menu with price
 78. search engine optimisation services in uk
 79. free crm tools online
 80. Mesothelioma
 81. XXX VIDEOS
 82. MyMathLab answers
 83. double bitcoin in 48 hours
 84. VBUCKS
 85. free robux
 86. app free download for windows 7
 87. pocket masturbator
 88. rechargeable vibrator
 89. sex toys for women
 90. double dildo
 91. sex toys asmr
 92. anal sex toys
 93. Asset Tracking
 94. google hotels
 95. blackhat seo links
 96. Blackhat Seo buy backlinks
 97. Cheap pbn backlinks
 98. buy pbn backlinks buy google reviews
 99. bullet and egg vibrator
 100. 토토사이트
 101. Donovan
 102. organic seeds
 103. rabbit vibrator
 104. blue dolphin vibrator
 105. best bondage toys
 106. 123movies
 107. selling real estate in strand
 108. Cheap bariatric surgery
 109. rabbit toy for women
 110. 우리카지노

Comments are closed.