Швајцарија ја доби првата зграда за непушачи

Цирих доби зграда за непушачи, прва од ваков вид во Швајцарија. Сите 40 станови во зградата веќе се продадени. Сопствениците потпишале договор дека ниту тие, ниту пак нивните гости нема да пушат во зградата, а ако ги прекршат правилата, тие можат да бидат истерани од истата. И додека некои граѓани сметаат дека ова а паметен потег, други граѓани и здруженија се на нозе, велејќи дека тоа е прекршување на правото на приватен живот и дискриминација на највисоко ниво.
Патрик Рерат, од Универзитетот во Лозана, не се согласува со ваквите тврдења. Имено, тој смета дека во Швајцарија пазарот на недвижности е заситен и има место за секого, а ваквите посебни видови на простор за живеење се само мал дел од тој пазар.

44 Trackbacks / Pingbacks

 1. how to massage prostate
 2. bunny vibrator
 3. royal cbd
 4. pornhub
 5. viagra online
 6. Kleinanzeigen kostenlos
 7. generic cialis
 8. kinky
 9. skelaxin
 10. viagra pills
 11. dual motor vibrator
 12. how to satisfy him in bed
 13. penis extension sleeve
 14. restaurants nearby
 15. Avast at the best price
 16. films streaming
 17. butt plugs
 18. adam and eve dildos
 19. 먹튀검증 사이트
 20. 먹튀검증
 21. 메이저놀이터
 22. 먹튀사이트
 23. 황금성
 24. pizza coupons
 25. papa johns coupons
 26. roblox free robux
 27. escort directory
 28. dildo
 29. bitcoin forex trading
 30. nasonex
 31. cozaar
 32. regulation
 33. Melbourne Cleaning Professionals
 34. apps free download for pc
 35. apps download for pc windows
 36. 먹튀사이트
 37. 우리카지노
 38. cbd oil near me
 39. cbd capsules
 40. sex toys for pregnant women
 41. how to get from bali to gili islands
 42. anal sex
 43. what to use for anal dildo
 44. rabbit toys

Comments are closed.