Дискриминацијата на странските работници и понатаму е проблем во Шведска

Шведската министерка Илва Јохансон, неодамна изјави дека повеќето работодавци во Шведска се „позитивно настроени кон новодојденците“, но признава дека дискриминацијата на странските работници, останува клучен […]