Убавините на Алберта

February 12, 2016 A.M. 603

Една од најпросперитетните провинции на Канада, освен што нуди одлични услови за живот, изобилува и со многу природни убавини. Високите планини, бистрите езера и уникатната […]

На странците им треба работа, на Атлантска Канада ѝ требаат работници

January 14, 2016 A.M. 641

Поради малите градови и пониската репутација, Атлантска Канада традиционално не привлече многу странци на својата територија ни во изминатата година. Емиграциските програми малку ги променија […]