„Woods Canada“ нуди работа од соништата

April 9, 2015 A.M. 0

„Woods Canada“ е канадска компанија за спортска опрема која неодамна објави оглас за работа од соништата. Имено, работата се состои од пешачење низ планиниските предели […]

Програма за млади лидери во Вашингтон

March 19, 2015 A.M. 15

Светската младинска иницијатива за демократија во соработка со Меѓународниот форум за демократски студии објавува јавен повик за млади лидери кои сакаат да учествуваат во Hurford […]

Волонтирајте во САД!

March 6, 2015 M.E. 955

Како организација за меѓународен волонтерски сервис на Соединетите Американски Држави, Мировниот корпус испраќа граѓани на САД на волонтирање во многу земји во светот. Волонтерите работат […]