Балканот учи германски

October 9, 2016 A.M. 30

Побарувачката за курсеви по германски јазик расте во земјите на Балканот. Многумина сакаат со познавање на јазикот да си ги подобрат шансите на пазарот за […]

Дискриминацијата на странските работници и понатаму е проблем во Шведска

March 16, 2016 A.M. 18

Шведската министерка Илва Јохансон, неодамна изјави дека повеќето работодавци во Шведска се „позитивно настроени кон новодојденците“, но признава дека дискриминацијата на странските работници, останува клучен […]

Шведска компанија бара работници

March 17, 2015 A.M. 32

Red Sightseeing објавува оглас за продажни агенти за сезона 2015. Ова е компанија која организира туристички разгледувања на Стокхолм со автобуси и бродови. Како продажен […]