Германија ја менува политиката за работниците од Балканот?

Градежните работници, негувателите, готвачите и келнерите би можеле потешко да добиваат работна виза во иднина. Поради несогласувањата во германската владејачка коалиција, на градежните работници, негувателите, […]

Визи за Германија

Подготвување на барањето за виза Подгответе се на следниот начин: Пополнете го образецот за барање на виза  онлајн на следниот линк и понесете по два примерока на Вашиот термин. […]