Дозвола за престој во Шведска

August 5, 2015 A.M. 616

Доколку сакате да престојувате во Шведска подолго од 3 месеци, потребна ви е дозвола за престој. За доделување на ваква дозвола одлучува шведскиот Борд за […]

Дозвола за престој во Италија

July 23, 2015 A.M. 348

Доколку планирате да престојувате во Италија подолго од три месеци, потребно  е да аплицирате за  дозвола  за  престој.  Странците  кои  прв  пат  влегуваат  во Италија  […]