Младите сè помалку мислат на иднина во Македонија

January 26, 2016 A.M. 355

Бесперспективноста, сиромаштијата, длабоката политизираност се факторите кои го мотивираат иселувањето на младите. Студијата на Фондацијата Фридрих Еберт само потврдува дека Македонија е соочена со егзодус […]

Што можете да пренесете преку граница без да платите царина, ДДВ и акциза

September 11, 2015 A.M. 473

Правилата и ограничувањата во патнички промет во Република Македонија, се регулираат со Царинскиот закон. Mакедонските и странските државјани се  ослободени од плаќање на увозни давачки (царина, […]