Швајцарските домаќинства вработуваат половина од илегалните мигранти во земјата

April 29, 2016 A.M. 1

Половина од илегалните имигранти во Швајцарија работа во домаќинствата, покажува една нова студија која проценува дека има околу 76.000 илегални мигранти во оваа земја. „Нагласуваме […]

Странците во Швајцарија се преквалификувани за она што го работат

July 18, 2015 A.M. 741

Странските работници кои работат во Швајцарија, најчесто се преквалификувани за работата што ја вршат, покажуваат новите статистички податоци. Швајцарскиот завод за статистика објави дека еден […]