Германија – богата со сиромашни луѓе?

March 3, 2016 A.M. 636

Посебно ранлива категорија се невработените, самохраните и пензионерите, констатира извештајот на добротворните организации, кој се потпира на официјалните податоци. Во статистиката не се опфатени новодојдените […]

Намалената миграција во Австралија е закана за нејзината економија

October 21, 2015 A.M. 849

Последните истражувањата покажуваат дека намалувањето на бројот на населението, како и намалената миграција, можат да имаат сериозни последици по економијата на Австралија. Многу странци кои […]