Швајцарските домаќинства вработуваат половина од илегалните мигранти во земјата

April 29, 2016 A.M. 1

Половина од илегалните имигранти во Швајцарија работа во домаќинствата, покажува една нова студија која проценува дека има околу 76.000 илегални мигранти во оваа земја. „Нагласуваме […]

Како легално до работа во Германија?

October 30, 2015 A.M. 17

Има многу легални патишта за наоѓање работа во Германија. Генерално важи: колку подобра квалификација, толку поедноставно до работа. Оние што се заинтересирани за работа во […]