Како легално до работа во Германија?

October 30, 2015 A.M. 17

Има многу легални патишта за наоѓање работа во Германија. Генерално важи: колку подобра квалификација, толку поедноставно до работа. Оние што се заинтересирани за работа во […]

Дозвола за работа во Италија

July 11, 2015 A.M. 452

Странците кои сакаат да работат во Италија, но не се државјани на ЕУ, прво да добијат работна дозвола Сите процедури поврзани со стекнување на работна […]