90 евра казна за возење по апостолки

July 24, 2015 A.M. 0

Кога една Французинка била сопрена од полиција во југозападното гратче Тулуз, не ни замислувала дека ќе добие казна затоа што носи апостолки. „Ми ги проверија […]

Париз има најлоши јавни тоалети?

July 14, 2015 A.M. 30

Париз – градот на светлината, романсата и… најлошите јавни тоалети! Париз можеби навидум е еден од најпрекрасните градови на светот, но состојбата на тоалетите во […]

Топ 10 најпосетени држави во светот

July 4, 2015 A.M. 29

Според статистичките податоци на Светската туристичка организација, минатата година повеќе од милијарда луѓе патувале надвор од својата држава. А доколку се прашувате на чии аеродроми […]

Работна дозвола за Франција

April 7, 2015 A.M. 0

Постојат голем број различни видови на дозволи за работа во Франција, како и исклучоци, во зависност од Вашата ситуација при вработување во оваа земја. Француската […]

Огласи за Au Pair во Франција

April 6, 2015 A.M. 36

Француско семејство има потреба од Аu Pair во периодот од јули до јануари наредната година, која ќе се грижи за нивните две деца на возраст […]