Швајцарските домаќинства вработуваат половина од илегалните мигранти во земјата

April 29, 2016 A.M. 1

Половина од илегалните имигранти во Швајцарија работа во домаќинствата, покажува една нова студија која проценува дека има околу 76.000 илегални мигранти во оваа земја. „Нагласуваме […]