Германската демократија на дело

Баварскиот министер за економија вчера изјави дека НЕМА ДА СЕ ВАКЦИНИРА и изјави дека вакцината неможе да биде единствената алтернатива во оваа пандемија.

Тој за минхенскиот весник Süddeutsche изјави:

Навистина е погрешно да се врши притисок врз невакцинираните и да се нарекуваат дека се неодговорни. Процентот на граѓани кои од било која причина не сакаат да се вакцинираат е двоцифрен. Од медицинска гледна точка исто така не е паметно да се врши притисок врз граѓаните, ќе постигните спротивен ефект и отпор од народот.

Линк до оригиналната верзија тука.

За повеќе вакви и слични теми придружете ни се во нашата фејсбук група Македонци во Германија.

Македонци во Германија

Текстот е авторска сопственост и неговата содржина не смее да се превзема во целост или делови без претходна согласност од авторот или порталот Емигрико.