ЕКСКЛУЗИВНО !!! Од денес Македонија не е ризична земја! Ќе можи слободно да се патува!

Одлична вест за македонските граѓани. Нема повеќе ограничувања при патување за нашите граѓани. Од денес Македонија не е повеќе на листата на ризични земји што значи дека граѓаните на Република Македонија ќе можат слободно да патуваат без огранучувања заедно со граѓаните на Србија, Црна Гора, Косово…итн.

Оваа регулатива стапува на сила во Понеделник, 13.06.

Ова значи дека повеќе нема карантини, нема тестови, нема пријави, се се враќа во нормала!!!

Одлуката важи само за патување во Германија.

Линк до објавата на Роберт Кох Институтот тука

За повеќе вакви и слични теми придружете ни се во нашата фејсбук група Македонци во Германија.

Македонци во Германија

Текстот е авторска сопственост и неговата содржина не смее да се превзема во целост или делови без претходна согласност од авторот или порталот Емигрико.

За повеќе вакви и слични информации придружете ни се во нашата фејсбук група ЕМИГРИКО