Избрана најпопуларната дестинација за 2022 година -„Модерен град кој има сè“

Tripadvisor ја претстави листата на 10-те најпопуларни дестинации во светот за оваа година.

На прво место е Дубаи, а како што велат од Tripadvisor, рибарското село од 20 век, кое процвета во 21 век и прерасна во глобално жариште за врвни патувања, денес е најпопуларната светска дестинација за оваа година.

Дубаи не е единствената азиска дестинација, а може да се забележи дека на листата доминираат европските градови, како и тропските места.

Зошто Дубаи?

„Дубаи во последните години полека се искачува на листата на Tripadvisor, а сега во 2022 година ја презема круната на најпопуларната дестинација во светот“, изјави Џастин Рид од Tripadvisor.

Дубаи е модерен град со сè: прекрасни плажи, ресторани од светска класа и прекрасни хотели. Со оглед на тоа што наградите Travellers’ Choice Avards се засноваат на прегледи на места за одење, престој и работи што треба да се прават на дестинациите,  значи дека дестинацијата доби одлични критики од патниците во сите туристички сектори“, рече Рид.

„И покрај пандемијата, Дубаи продолжува да привлекува посетители од целиот свет и се истакнува како омилена дестинација за патниците кои сакаат малку возбуда“, рече тој.

Во прилог целиот список:

1. Дубаи (ОАЕ)

2. Лондон (Обединето Кралство)

3. Канкун (Мексико)

4. Бали (Индонезија)

5. Крит (Грција)

6. Рим (Италија)

7. Кабо Сан Лукас (Мексико)

8. Истанбул (Турција)

9. Париз (Франција)

10. Хургада (Египет)

За повеќе вакви и слични информации придружете ни се во нашата фејсбук група Македонци во Германија.