Стипендии од Универзитетот во Лозана, Швајцарија

Универзитетот во Лозана, Швајцарија, објавува повик за кандидати за стипендии на магистерски студии. Стипендиите им се доделуваат на странски студенти.

Се наградуваат околу 10 студенти годишно. Секоја стипендија изнесува 1.600 швајцарски франци месечно, која се доделува од 15 септември до 15 јули за време на целите студии.

Пријавувањето трае до 1 ноември. Официјалниот повик пронајдете го овде

За повеќе вакви и слични информации придружете ни се во нашата фејсбук група ЕМИГРИКО