Стипендиска програма за изучување на германскиот јазик во Баварија за 2021 година

Покраината Баварија распишува конкурс за стипендиска програма за изучување на германскиот јазик, наменета за студенти и млади академци, кои веќе имаат познавање на германскиот јазик, Б1.
Апликацијата мора да се достави по пошта директно до организаторот до 23 март 2021 година.

Сите информации може да се најдат на овде.

За повеќе информации следете не на нашата фб група.