Фотографии кои докажуваат дека животот во Шведска не е како во остатокот од светот

Во Шведска живеат 10,4 милиони луѓе – тоа е само 2 милиони повеќе отколку само во Њујорк. Но, оваа земја има исто толку изненадувања како и земјите со поголемо население. Можеби и повеќе.

Шведска ќебап-пица

Пелените во Шведска имаат татко на пакувањето.

„Останав во Боинг 747 претворен во хостел на аеродромот Арланда, во Шведска.“

„Во Шведска добиваме СМС порака кога нашата крв му помогнала на пациент. Ова ми е трет пат да донирам“.

Шведска има места за паркирање на колички за бебиња

Шведските авиони се именувани по познати личности.

Продавница за плочи за глувци во Лунд

Шаховски табли на масите во парковите

Оваа Стокхолмска елка е една од највисоките новогодишни елки во светот. Висока е 35 метри.

„Го видов ова во тоалет во Шведска. За што служи?“ (Тоа е специјален тоалет за одвојување на урината.)

Симпатичен семафор во Стокхолм

За повеќе вакви и слични информации придружете ни се во нашата фејсбук група Македонци во Шведска