Швајцарија

0

Швајцарија која е позната и како Хелветска конфедерација претставува еден од најдобрите примери за развојот на федeралните односи на територијата на Европа. Швајцарија во 1291 година била поделена на три […]

Работа во Германија – НИКОГАШ ПОВЕЌЕ!!!

0

Повеќе фабрики за месо и земјоделски стопанства во Германија се претворија во жаришта на коронавирус. Една од причините: катастрофални работни и сместувачки услови. Политиката најави […]

Мудри германски поговорки и мисли

0

Големо тенџере кое врие се стивнува со малку студена вода. Големината не значи и вредност бидејќи тогаш огромниот камен би бил повреден од дијамант. Власта […]