Со корона-тест на шопинг? (Не)функционира!

0

Во многу германски градови продавниците повторно се отворени. Радоста на сопствениците сепак е ограничена. Купувачите се двоумат – пред сѐ поради задолжителниот корона-тест Слика од […]

Која беше Југославија !?

0

Некогаш: Levi Straus се произведувал во Вартекс од Вараждин. Le Couper – Беко Wrangler се призведувал во Македонија Патики Пума во Борово Адидас, Планика…Најк не […]

Како до работа во Италија?

0

Стапката на невработени нагло порасна во Италија по економската криза, но место за вредни работници секогаш има.  ИТ стручњаци се бараат во цела Европа, па […]