OЛAФ ШOЛЦ нoвиoт кaнцeлap на Гepмaниja

0

Кандидатот на Социјалдемократската партија на Гepманиja која победи во тесна трка на неделните парламентарни избори, Oлaф Шoлц, ќе ја наследи Ангела Мepкeл на функцијата канцелар. […]