Азил во Германија

0

Овој филм е направен за да се информираат бегалците во Германија. Се работи за постапката на сослушување пред Сојузната служба за миграција и бегалци. Сослушувањето […]

Училишен систем во Германија

0

Задолжително школување и трошоци Во Германија школувањето е задолжително: децата мора 9 години да одат на училиште. ВО некои сојузни покраинизадолжителното школување важи и за децата […]

Во Германија има повеќе од милион бегалци од Украина, третина од нив сакаат да останат

0

Повеќе од една третина од бегалците од Украина сакаат трајно да останат во Германија, а мнозинството тука се чувствуваат добредојдено, покажува истражувањето објавено денеска. „Помеѓу […]