Шведска и Данска воведуваат ковид-пасоши

0

Шведска, заедно со соседна Данска, планира да воведе дигитален ковид-пасош до летото. Таа дигитална потврда треба првенствено да послужи како доказ за вакцинација против коронавирусот, […]

Данска ја затвора границата со Германија

0

Данските власти денеска соопштија дека привремено ја затвораат границата со Германија поради ширењето на коронавирусот во градот Фленсбург, во северна Германија. Британските медиуми пренесуваат дека […]

Стипендиска програма за изучување на германскиот јазик во Баварија за 2021 година

0

Покраината Баварија распишува конкурс за стипендиска програма за изучување на германскиот јазик, наменета за студенти и млади академци, кои веќе имаат познавање на германскиот јазик, Б1.Апликацијата […]