Како до работа во Словенија

0

Поради популарноста на Словенија меѓу граѓаните од другите поранешни југословенски земји, веб-страницата „Workism“ подготви основни информации за животот и работата во Словенија. Можност за вработување Веќе […]

Правила за влез во Германија

0

Патнички предупредувања, ризични региони, задолжителна изолација: правилата за влез во Германија за многумина се нејасни. Германија сака задолжителен тест, во Шведска може да влезе секој. […]