Аеродромот Франкфурт вработува !!!

📣 Аеродромот Франкфурт вработува кандидати кои веќе се во Германија и сакаат да го променат своето работно место! 📣

✈️ Придобивки за промена на работно место кое е 100км оддалечено од Франкфурт:

– Бонус за преселба од 1.000 евра нето (плаќање на 4 рати во текот на првиот месец од вработувањето)

– Обезбедено бесплатно сместување за првите 6 месеци (се оданочува само паричната помош, околу 100 евра)

– Транспортни трошоци до 300 € нето.

– Доколку е потребно, преземање на трошоците за превод.

👉 Бенефити кои следуваат со вработувањето:

– Полно работно време – минимум 155 часа месечно

– Месечен план на смени

– Можност за напредување, развој и понатамошна кариера

– RMV месечен билет (работна карта)

– Бесплатен паркинг

– Попуст на гориво на интерна бензинска пумпа наменета само за вработените

– Кантина

– Фитнес студио

– Попусти за патување

– Работна и службена облека

– Документи за виза или промена на работно место

🙌 Отворени работни позиции:

1⃣️ Flugzeugabfertiger – ракувач со воздушен товар

Вашите задачи:

– Ракување, утовар и истовар на товар од авиони (неколку операции и задачи по смена) и обработка на багаж.

– Врзување и обезбедување на товар

– Ракување со опасни материи (DGR)

– Возење и управување со уреди и возила за примање и обезбедување на авиони

– Ракување со багаж

– Комуникација и соработка со колегите на работното место.

👉 Плата и услови:

-Плата од 12.46 евра по час

– Работа во недела плус 50%, работа за време на празник 125%, ноќна работа 25% и прекувремена работа 25%.

– Потребно е да зборувате германски јазик А2 ниво

– Потребно е веќе да работите во Германија, или пак да имате термин за виза или европски пасош.

2⃣️ Gepäckabfertiger (ракувач со багаж)

Вашите задачи:

– Обработка и утовар на багаж од багажната банда.

– Растовар и утовар на багаж од контејнери и приколки

– Кодирање на багажот

– Сортирање на багажот

👉 Плата и услови:

– Плата од 12.46 евра по час, работа во недела плус 50%, работа за време на празник 125%, ноќна работа 25% и прекувремена работа 25%.

– Германски А2 ниво

– Потребно е веќе да работите во Германија, или пак да имате термин за виза или европски пасош.

3⃣️ Ramp-Agent

Вашите задачи:

– Следење и координација на работните процеси на воздухопловот имајќи ги предвид безбедносните прописи

– Спроведување на стартување и туркање – назад (одење – надвор – помош)

– Обезбедување и прием на потребните документи за летот

– Проверка и по потреба корекција на документите за влез и заминување

– Подготовка и следење на заминувања и спроведување на придружните административни задачи

👉 Плата и услови:

– Германски А2/Б1 и англиски најмалку Б2 ниво

– Возачка дозвола е потребна од самиот почеток

– Плата од 14.37 евра по час, работа во недела плус 50%, работа за време на празник 125%, ноќна работа 25% и прекувремена работа 25%.

– Потребно е веќе да работите во Германија, или пак да имате термин за виза или европски пасош.

👔 Профил на кандидатот:

– Познавања по германски јазик како што е наведено во описот на работно место

– Да не сте осудувани – потребно е да се приложи потврда од суд

– Мотивираност и желба за учење и надградување

– Подготвеност за работа во смени

– Физичка издржливост

– Здравствена адекватност

– Термин за виза или европски пасош, или веќе работен однос во Германија.

ℹ️ Доколку сте заинтересирани за позициите, се’ што треба да направите е да испратите CV на германски јазик на:

📞 Viber/Whatsapp +38978274420

📩 [email protected]

📍 ул. Митрополит Теодосиј Гологанов 28, 1000 Скопје

https://www.facebook.com/kontext.macedonia

За повеќе вакви и слични информации придружете ни се во нашата фејсбук група Македонци во Германија

Приклучете се на БАРМЕР, надоброто здравствено осигурување во Германија