Америка

ПРЕКРАСНИ вести од САД за Македонците

0

САД ќе носи Резолуција во Конгресот за славење на македонскиот јазик и наследство! Според резолуцијата, придонесот на македонските иселеници во САД, кои се проценуваат на […]

Австралија

Македонците во Австралија се кренаа против забраната на сонцето од Кутлеш на ТВ емисија

0

Македонците во Австралија најостро протестираат поради забраната на телевизиската емисија “Macedonians In The Aussie Land“ (Македонците во Австралија) и логото на Македонската програма на ТВ […]

Работа на брод

Како до работа на брод?

0

Кога ќе одлучите дека сакате да работите на брод, треба да земете предвид неколку работи. Пред се, треба да ја изберете позицијата за која сакате […]

Оглас за работа на брод

0

Oseanz Recruitment има отворени работни позиции за келнери, собарки, рецепционери и слично. Отворените работни позиции можете да ги видите тука. За секоја од нив има […]

Вистината за работата на брод

0

Во книгата “Cruise Confidential” на Брајан Дејвид Брунс, првиот човек кој го одработил целиот договор во историјата на компанијата „Carnival Cruise”, изнел неверојатни детали од […]

Занимливости

Информации

Детски додаток во Австрија

0

Детскиот додаток „Familienbeihilfe“ (во надлежност на даночната управа „Finanzamt“) и додатокот за воспитување деца „Kinderbetreuungsgeld“ (под надлежност на Институтот за здравствено осигурување „Krankenkasse“) се државна […]

Легализирајте ја вашата ИПТВ

4G и 5G GPS Системи Швајцарија

Превоз Македонија – Германија

LTP – Подови Прилеп

Најчитани

Мисла на денот

Мислам дека глобалното затоплување е проблем кој настанува поради глобалното затупување