Факти за животот во Швајцарија

0

Знаеме многу работи за Швајцарија: оваа земја не е член на ниту една воена алијанса, ја сакаат милиони луѓе, чоколадото „тоблероне“ се произведува таму, а […]

Швајцарија

0

Швајцарија која е позната и како Хелветска конфедерација претставува еден од најдобрите примери за развојот на федeралните односи на територијата на Европа. Швајцарија во 1291 година била поделена на три […]

Како до работна дозвола за Швајцарија

0

Добивањето дозвола за работа во Швајцарија зависи од многу фактори, вклучувајќи го Вашето државјанство, Вашите вештини, како и кадрите кои се потребни во оваа држава.Швајцарија […]