Промена на даночните класи во Германија од 1.7.2023: Укинување на даночните класи 3 и 5 и какви би биле последиците за паровите

0

Се укинуваат даночните класи 3 и 5. Во Германија милиони парови би биле погодени од реформата: какви последици би имало за нив? Ако одлучи федералната […]

Колку заработуваат возачите на автобуси во Германија: „Дојдете на работа, хронично ни недостасуваат возачи“

0

Саатницата на возачите на автобуси во јавниот превоз во сојузната покраина Северна Рајна-Вестфалија е 15,60 евра. Германија има огромен дефицит на професионални возачи, поради што […]

Европа безглаво оди во „граѓанска војна“ поради моторите со внатрешно согорување

0

Иднината на моторите со внатрешно согорување прераснува во француско-германска војна, пишува „Политико“. Сојузот на земји кои поддржуваат автомобили со мотори со внатрешно согорување, предводен од […]