Работа во Бахреин

Бахреин или официјално познат како Кралството Бахреин е земја составена од триесет и три острови содржани во архипелагот во Заливот. Дом е на повеќе од 1.200.000 жители од кои дури 660.000 странци. Земјата има голем број на ресурси како што се бисери, масло и риба.

Поради нејзината релативно мала големина во споредба со други земји на Блискиот Исток, како и на нејзината локација во Заливот, Бахреин во последниве години активно се развива како туристичка дестинација и познат е по гостопримството на луѓето од целиот регион, како и од другата страна на светот.

Бахреин е една од земјите на Блискиот Исток што спроведува еден полиберален пристап до социјалните и културните норми, што придонесе во голема мера на неговата економска експанзија и диверзификација.

Тоа е уште една претежно исламска земја, но има воспоставено традиција на толеранција и добредојде за другитете религии и етнички групи кои инаку се соочуваат со тешкотии во другите делови од Блискиот Исток.

Како земја со една од најголемите растечки економии во светот и Бахреин секојдневно има потреба од различни видови на работници од целиот свет.

Повеќе огласи за работа можете да најдите на следните линкови

http://www.gulfjobsmarket.com/jobs-in-bahrain.html

http://www.catererglobal.com/jobs/bahrain/hotel/

За повеќе вакви и слични информации придружете ни се во нашата фејсбук група Македонци во Германија