Ќе добиете парична казна: Еве кога не можете да вклучите клима или греење во возилото во Германија

Возачите во Германија мора да бидат внимателни доколку сакаат да користат греач или клима уред во своето возило.

Имено, Законот за сообраќај предвидува јасни прописи за ова, како што пренесува магазинот Феникс.

Како што е наведено во Законот, забрането е палење на моторот кога автомобилот не е во движење поради метеж, само за вклучување на греалките во возилото. Истото важи и ако клима уредот се користи на овој начин во текот на летото.

Според листата на сообраќајни казни во Германија, секој кој ќе биде фатен за овој прекршок ќе биде казнет со 80 евра.

Соодветната забрана важи и ако возилото е на приватен имот и моторот работи – тогаш стапува на сила Државниот закон за контрола на емисиите, кој исто така го спречува непотребното работење на моторот.

За повеќе вакви и слични информации придружете ни се во нашата фејсбук група Македонци во Германија

Приклучете се на БАРМЕР, надоброто здравствено осигурување во Германија