ГЕРМАНИЈА ВОВЕДУВА ПОСЕБНА ДЕБИТНА КАРТИЧКА СО КОЈА ЌЕ ИМ ЈА КОНТРОЛИРА ПОТРОШУВАЧКАТА

0

Сојузните покраини на Германија, од кои некои самостојно воведоа такви потрошувачки картички, се залагаа за законодавство на национално ниво. Германија во петокот го отвори патот […]

ЕВЕ ОД ШТО ЖИВЕАТ ГЕРМАНЦИТЕ:

0

Сојузниот завод за статистика на Германија го објави своето редовно соопштение за истражување спроведено за да се утврди од што живеат мнозинството Германци. Како што […]

НЕ Е ЛЕСНО ДА ИМАТЕ ПОДРУМ ВО ГЕРМАНИЈА: Забрането е складирање на ОВИЕ работи во подрумски простории

0

Одредени предмети во Германија се забранети да се чуваат во подрумски простории и доколку не внимавате на нив, ризикувате високи казни. Складирањето на одредени работи […]

ЕВЕ КАКО ДА СЕ ПРЕСЕЛИТЕ ВО ШВЕДСКА ГОДИНАВА: Не е едноставен процес, но со соодветна подготовка и тоа е можно

0

Дали барате нов почеток? Ако размислувате за промена на кариерата, усвојување поинаков начин на живот или бркате доживотен сон, преселувањето во Северна Европа е насока […]