Балканот учи германски

0

Побарувачката за курсеви по германски јазик расте во земјите на Балканот. Многумина сакаат со познавање на јазикот да си ги подобрат шансите на пазарот за […]

Дискриминацијата на странските работници и понатаму е проблем во Шведска

0

Шведската министерка Илва Јохансон, неодамна изјави дека повеќето работодавци во Шведска се „позитивно настроени кон новодојденците“, но признава дека дискриминацијата на странските работници, останува клучен […]

Шведска компанија бара работници

0

Red Sightseeing објавува оглас за продажни агенти за сезона 2015. Ова е компанија која организира туристички разгледувања на Стокхолм со автобуси и бродови. Како продажен […]