Волонтирајте во САД!

Како организација за меѓународен волонтерски сервис на Соединетите Американски Држави, Мировниот корпус испраќа граѓани на САД на волонтирање во многу земји во светот.

Волонтерите работат во локалните заедници на програми за одржливи развојни промени и за подобрување на квалитетот на живот. После нивното служење во странство тие се враќаат дома со нови знаења и искуства, нови глобални погледи, со што го збогатуваат животот во своите заедници.

Програмата на Мировниот Корпус е активна и во Република Македонија, а повеќе информации погледнете на следниот линк:www.peacecorps.gov