Вработување во Светска банка за млади магистри

Светска банка секоја година организира Програма за млади професионалци, при која кандидатите имаат можност да се стекнат со искуство во текот на тренинг програмата која трае 24 месеци.

 

Потребни услови:

  • Кандидатите да има најмногу 32 години

  • Одлично познавање на англиски јазик и уште најмалку еден странски јазик

  • Да има магистерска или докторска диплома

  • Да има искуство во својата професија

 

Пријавувањето трае до 30 јуни, а повеќе информации за програмата и начинот на аплицирање, можете да прочитате овде.

За повеќе вакви и слични информации придружете ни се во нашата фејсбук група Македонци во Германија