Школски празници во Германија 2024 година, сите сојузни републики (Ferien, распуст)

Brandenburg

Ferien 2024ZeitraumDauer
Winterferien05.02.2024 – 09.02.20241 Woche
Osterferien25.03.2024 – 05.04.20241.8 Wochen
Pfingstferien10.06.2024 – 10.06.20240.2 Wochen
Sommerferien18.07.2024 – 30.08.20246.4 Wochen
Herbstferien21.10.2024 – 01.11.20241.8 Wochen
Weihnachtsferien23.12.2024 – 31.12.20241.4 Wochen

Во 2024 година, Бранденбург има вкупно 6 училишни празници со вкупно 63 слободни денови.


Berlin

Ferien 2024ZeitraumDauer
Winterferien05.02.2024 – 09.02.20241 Woche
Osterferien25.03.2024 – 05.04.20241.8 Wochen
Pfingstferien10.05.2024 – 10.05.20240.2 Wochen
Sommerferien18.07.2024 – 30.08.20246.4 Wochen
Herbstferien21.10.2024 – 01.11.20241.8 Wochen
Weihnachtsferien23.12.2024 – 31.12.20241.4 Wochen

Во 2024 година, Берлин има вкупно 6 училишни празници со вкупно 63 слободни денови


Baden-Württemberg

Ferien 2024ZeitraumDauer
Osterferien23.03.2024 – 05.04.20241.8 Wochen
Pfingstferien21.05.2024 – 31.05.20241.8 Wochen
Sommerferien25.07.2024 – 06.09.20246.4 Wochen
Herbstferien31.10.2024 – 31.10.20240.2 Wochen
Weihnachtsferien23.12.2024 – 03.01.20252 Wochen

Баден-Виртемберг има 5 училишни празници во 2024 година, со вкупно 61 слободен ден


Bayern

Ferien 2024ZeitraumDauer
Winterferien12.02.2024 – 16.02.20241 Woche
Osterferien25.03.2024 – 05.04.20241.8 Wochen
Pfingstferien21.05.2024 – 31.05.20241.8 Wochen
Sommerferien29.07.2024 – 09.09.20246.2 Wochen
Herbstferien20.11.2024 – 20.11.20240.2 Wochen
Weihnachtsferien23.12.2024 – 03.01.20252 Wochen

Во 2024 година, Баерн ќе има 6 училишни распусти, или вкупно 65 слободни денови


Bremen

Ferien 2024ZeitraumDauer
Winterferien01.02.2024 – 02.02.20240.4 Wochen
Osterferien18.03.2024 – 02.04.20242.2 Wochen
Pfingstferien21.05.2024 – 21.05.20240.2 Wochen
Sommerferien24.06.2024 – 02.08.20246 Wochen
Herbstferien01.11.2024 – 01.11.20240.2 Wochen
Weihnachtsferien23.12.2024 – 03.01.20252 Wochen

Бремен има 55 слободни денови поделени во 6 училишни празници во 2024 година


Hessen

Ferien 2024ZeitraumDauer
Osterferien25.03.2024 – 12.04.20242.8 Wochen
Sommerferien15.07.2024 – 23.08.20246 Wochen

Хесен има 2 училишни празници со вкупно 44 слободни денови во 2024 година


Hamburg

Ferien 2024ZeitraumDauer
Winterferien02.02.2024 – 02.02.20240.2 Wochen
Osterferien18.03.2024 – 28.03.20241.8 Wochen
Pfingstferien21.05.2024 – 24.05.20240.8 Wochen
Sommerferien18.07.2024 – 28.08.20246 Wochen
Herbstferien21.10.2024 – 01.11.20241.8 Wochen
Weihnachtsferien20.12.2024 – 03.01.20252.2 Wochen

Учениците во Хамбург имаат 6 училишни празници со вкупно 64 слободни денови во 2024 година


Mecklenburg-Vorpommern

Ferien 2024ZeitraumDauer
Winterferien05.02.2024 – 16.02.20242 Wochen
Osterferien25.03.2024 – 03.04.20241.4 Wochen
Pfingstferien17.05.2024 – 21.05.20240.6 Wochen
Sommerferien22.07.2024 – 30.08.20246 Wochen
Herbstferien01.11.2024 – 01.11.20240.2 Wochen
Weihnachtsferien23.12.2024 – 06.01.20252.2 Wochen

Мекленбург-Западна Померанија има 6 училишни празници со вкупно 62 слободни денови


Niedersachsen

Ferien 2024ZeitraumDauer
Winterferien01.02.2024 – 02.02.20240.4 Wochen
Osterferien18.03.2024 – 28.03.20241.8 Wochen
Pfingstferien21.05.2024 – 21.05.20240.2 Wochen
Sommerferien24.06.2024 – 02.08.20246 Wochen
Herbstferien01.11.2024 – 01.11.20240.2 Wochen
Weihnachtsferien23.12.2024 – 03.01.20252 Wochen

Нидерсахсен има 6 училишни празници во 2024 година со вкупно 53 слободни денови


Rheinland-Pfalz

Ferien 2024ZeitraumDauer
Osterferien25.03.2024 – 02.04.20241.2 Wochen
Pfingstferien21.05.2024 – 29.05.20241.4 Wochen
Sommerferien15.07.2024 – 23.08.20246 Wochen
Herbstferien14.10.2024 – 25.10.20242 Wochen
Weihnachtsferien23.12.2024 – 08.01.20252.6 Wochen

Рајнланд-Пфалц има 5 училишни празници со вкупно 66 слободни денови во 2024 година


Nordrhein-Westfalen

Ferien 2024ZeitraumDauer
Osterferien25.03.2024 – 05.04.20241.8 Wochen
Pfingstferien21.05.2024 – 21.05.20240.2 Wochen
Sommerferien08.07.2024 – 20.08.20246.4 Wochen
Herbstferien14.10.2024 – 25.10.20242 Wochen
Weihnachtsferien23.12.2024 – 06.01.20252.2 Wochen

Северна Рајна-Вестфалија има 5 училишни празници со 63 слободни денови во 2024 година


Rheinland-Pfalz

Ferien 2024ZeitraumDauer
Osterferien25.03.2024 – 02.04.20241.2 Wochen
Pfingstferien21.05.2024 – 29.05.20241.4 Wochen
Sommerferien15.07.2024 – 23.08.20246 Wochen
Herbstferien14.10.2024 – 25.10.20242 Wochen
Weihnachtsferien23.12.2024 – 08.01.20252.6 Wochen

Рајнланд-Пфалц има 5 училишни празници со 66 слободни денови во 2024 година


Schleswig-Holstein

Ferien 2024ZeitraumDauer
Osterferien02.04.2024 – 19.04.20242.8 Wochen
Pfingstferien10.05.2024 – 10.05.20240.2 Wochen
Sommerferien22.07.2024 – 30.08.20246 Wochen
Herbstferien21.10.2024 – 01.11.20241.8 Wochen
Weihnachtsferien19.12.2024 – 07.01.20252.8 Wochen

Шлезвиг-Холштајн има вкупно 5 училишни празници со 68 слободни денови во 2024 година


Saarland

Ferien 2024ZeitraumDauer
Winterferien12.02.2024 – 16.02.20241 Woche
Osterferien25.03.2024 – 05.04.20241.8 Wochen
Pfingstferien21.05.2024 – 24.05.20240.8 Wochen
Sommerferien15.07.2024 – 23.08.20246 Wochen
Herbstferien14.10.2024 – 25.10.20242 Wochen
Weihnachtsferien23.12.2024 – 03.01.20252 Wochen

Сарланд има 6 училишни распусти во 2024 година, т.е. 68 дена одмор


Sachsen

Ferien 2024ZeitraumDauer
Winterferien12.02.2024 – 23.02.20242 Wochen
Osterferien28.03.2024 – 05.04.20241.2 Wochen
Pfingstferien18.05.2024 – 21.05.20240.4 Wochen
Sommerferien20.06.2024 – 02.08.20246.4 Wochen
Herbstferien07.10.2024 – 18.10.20242 Wochen
Weihnachtsferien23.12.2024 – 03.01.20252 Wochen

Во 2024 година, Cаксен ќе има 6 училишни празници, односно 70 слободни денови


Sachsen-Anhalt

Ferien 2024ZeitraumDauer
Winterferien05.02.2024 – 09.02.20241 Woche
Osterferien25.03.2024 – 29.03.20241 Woche
Pfingstferien21.05.2024 – 24.05.20240.8 Wochen
Sommerferien24.06.2024 – 02.08.20246 Wochen
Herbstferien01.11.2024 – 01.11.20240.2 Wochen
Weihnachtsferien23.12.2024 – 03.01.20252 Wochen

Cаксен-Анхалт има 6 училишни празници со 55 слободни денови во 2024 година


Thüringen

Ferien 2024ZeitraumDauer
Winterferien12.02.2024 – 16.02.20241 Woche
Osterferien25.03.2024 – 05.04.20241.8 Wochen
Pfingstferien10.05.2024 – 10.05.20240.2 Wochen
Sommerferien20.06.2024 – 31.07.20246 Wochen
Herbstferien30.09.2024 – 11.10.20242 Wochen
Weihnachtsferien23.12.2024 – 03.01.20252 Wochen

Тирингија има 6 училишни празници со вкупно 65 слободни денови во 2024 година

Текстот е авторска сопственост и неговата содржина не смее да се превзема во целост или делови без претходна согласност од авторот или порталот Емигрико.

За повеќе вакви и слични информации придружете ни се во нашата фејсбук група Македонци во Германија