Интервју за Qatar Airways во Скопје

0

Авиокомпанијата Qatar Airways на 13 јуни во Скопје ќе организира интервјуа со потенцијалните кандидати од Македонија за кабински персонал (стјуарди и стјуардеси). Краен рок за […]

Добиј стипендија и студирај во Јапонија

0

Министерството за образование, култура, спорт, наука и технологија (Monbukagakusho) на Јапонија за 2015-2017 година објавува Конкурс за стипендии. Доделените стипендии се однесуваат за усовршување или последипломски […]

Конкурс за стипендии во Кина

0

Владата на Народна Република Кина за учебната 2015/2016 година доделува 2 (две) стипендии за додипломски (редовни) и магистерски студии и специјализации на државните универзитети.   […]