Германија воведува кризен данок

0

Германската владејачка партија, Социјалдемократите (СПД) на канцеларот Олаф Шолц, подготви иницијатива за реструктуирање на економијата за да се справи со економската криза и да наметне […]

Бела се чума зададе там долу в Македонија: половина од младите ја напуштиле Македонија од 2002 до 2021, а особено страшно е во Источна Македонија

0

Во прилог на погорното тврдење, ќе ви ја цитираме „железната дама“ Голда Маиер: „Ако сакаш да изградиш држава во која ќе се вратат нејзините синови […]

Свештениците во Германија пребарувале порнографија преку службените компјутери

0

Свештеници и персоналот на архиепископијата во Келн гледале порнографија на службените компјутери, потврди надбискупот Рајнер Марија Воелки. Германските медиуми јавуваат дека се забележани околу 1.000 […]