Како до работа во Словенија

0

Поради популарноста на Словенија меѓу граѓаните од другите поранешни југословенски земји, веб-страницата „Workism“ подготви основни информации за животот и работата во Словенија. Можност за вработување Веќе […]

Како до работна дозвола за Швајцарија

0

Добивањето дозвола за работа во Швајцарија зависи од многу фактори, вклучувајќи го Вашето државјанство, Вашите вештини, како и кадрите кои се потребни во оваа држава.Швајцарија […]

Дозвола за работа во Словенија

0

Доколку сакате да работите во Словенија, но не доаѓате од држава членка на Европската Унија, тогаш потребна Ви е работна дозвола. Работната дозвола се издава […]

Германија ја менува политиката за работниците од Балканот?

0

Градежните работници, негувателите, готвачите и келнерите би можеле потешко да добиваат работна виза во иднина. Поради несогласувањата во германската владејачка коалиција, на градежните работници, негувателите, […]

Работа за стручен кадар – Германија

0

Термини можат да се закажат само онлајн преку веб страната на амбасадата. Барањето се поднесува само лично. Таксата за апликацијата изнесува 75.- евра. Сите документи […]