Јама со закопано богатство

0

Пристапот кон тоа баснословно богатство води преку една јама без дно што трагачите по злато ја прекопувале како луди речиси 200 години. И никој не […]

Дијатловата експедиција

0

2.2.1959, Урал Планина се случи една од најчудните мистерии некогаш. Таа ноќ, нешто ги уби деветте скијачи. Доказите околу телата уште повеќе беа збунувачки, па […]