Австралија објави листа на дефицитарни кадри – можност за работна виза

Австралија неодамна ја објави т.н. Skilled Occupation листа (SOL), на која ги наведе дефицитарните професии од кои ќе има потреба во 2016 и 2017 година. Ова е одлична можност за оние кои размислуваат да најдат работа таму, бидејќи повикот е отворен до сите, без разлика на земјата од каде доаѓате.

Почнувајќи од 1 јули 2016, странците чија професија се наоѓа на листата, ќе можат да аплицираат за неколку типови на работна виза. Најмногу барани се ИТ експерти, електроинженери, архитекти, како и здравствени работници.

Во продолжение можете да ја видите целата листа

sol-page-001 sol-page-002 sol-page-003 sol-page-004 sol-page-005 sol-page-006

За повеќе вакви и слични информации придружете ни се во нашата фејсбук група Македонци во Германија

Приклучете се на БАРМЕР, надоброто здравствено осигурување во Германија